štvrtok 16. októbra 2008

Lvagance, IMT a Desmod

Práve sa vraciam z koncertu, ktorý sa pre študentov niektorých škôl konal večer v Steel arene. Krátka sumarizácia toho, čo sa tam dialo, kto ako spieval a ako vlastne bolo.

Koncert usporadúvala pre študentov spoločnosť T-systems. Na začiatku mal krátky, verbovací príhovor samotny riaditeľ košického T-systemu. Po ňom nasledovala skupina Lavagance. Kapela hrala bez akéhokoľvek espritu (teda aspoň podľa mňa a viacerých ľudí). Nejaké výrazné chyby nemali, ale nevložili do toho srdce, nebolo to muzikanské, koncertné. Odohrali to čo odohrať mali. Nič viac, nič menej. Nič zaujímavé. Vačšina ľudí vtedy na chodbách pilo pivo a rozprávalo sa. Málo kto sa zabával. Skrátka a jasne, nebola to teda žiadna sláva.

Po Lavagance prišlo na rad IMT smile. A to už bolo o inom. Musím sa priznať, že ja teda IMT nejak extra nemusím, ale večer nemali chybu. Koncert bol nabitý iych najväčšími hitmi. Bol krásne dynamický, improvizovaný, hudobne výborne zladený. Živelný. Zostava IMT a hlavne Tásler sa pred koncertom výborne naladili. Bolo to na Táslerovi vidieť. Celý koncert preskákal, pretancoval. Dával naozaj neuveritelné kreácie. Mikrofón si v jednej piesni búchal o ruku. O pár sekúnd neskôr, už mikrofón ležal na zemi a Tásler dupal s nohou také 3 cm od neho. Po tom ho zobral a búchal s ním o reprák. Bolo to neskutočne úžasné. Striedali pomalé a rýchle pesničky, v každej si však našli dostatočný inštrumkentálny priestor na to, aby sa muzikantsky ukázali pred sedem tisícovým publikom. Myslím, že najviac to vrelo, keď si Tásler sadol za bicie. Vtedy bol v steelke naozaj hluk. Zahral úžasnú pasáž plnú hluku, života a energie. Prekvapil ma piesňou Somewhere over the rainbov, ktorú zakomponoval do nejakej piesne. Zatiaľ som IMT počul a videl hrať 3x. Všetky tri koncerty boli výborné. A aj keď ich nepočúvam, tak jednoznačne že na ďalši ich koncert pôjdem tiež. Tásler je jednoducho bavič publika a hlavne výborný hodobník. A to je výborná koncertná kombinácia.

Koncert zavŕšila svojím koncertom kapela Desmod. Neviem, či na Kuliho doľahli starosti s jeho údajným rozvodom, ktorému sa bulvár celkom venuje. Ale koncert bol naozaj slabý. Podobne ako pri Lavagance hrali bez koncertnej vášne a radosti. Prišli a zahrali. Ako na firemnom večierku, nie ako v steelke plnej ľudí, ktorý na IMT totálne vreli. Hudobne sa im rovnako podobne ako pri Lavagance nedá nič mimoriadne vytknúť. Ale koncert mohol mať lepšiu dramaturgiu. Hrali málo známych hitov, skôr sa sústredili na novinky, ktoré málo kto pozná. Na rozdiel od Lvagance však aspoň ľudia tancovali. Aj keď bolo jasné, že si to až tak neužívajú. Desmod má rozhodne na lepší koncert ako na to, čo dnes predviedli. Nebola to teda žiadna sláva.

Hviezdou večere boli jednoznačne chalani z IMT. Bolo to vidno aj na obsadení steelky, kde to bolo celkom plné. Po ich koncerte však veľa ľudí odišlo a na Desmod ich teda bolo citeľne menej. Celkovo musím povedať, že až na tri holky vedľa mňa, ktoré kričali (vrieskali) ako 13 ročné teenegerky sa to aj celkom dalo. Keď ma koncert nudil, tak som zo stoličky čumel na korbulentnejšiu peroxidovú blondínu v ružovom tielku. Stála v hľadisku neďaleko mňa. A tancovala sama. Ale to teda stálo za to, ako si to tam ona dávala.

Takže celkový pocit z koncertu je taký. Že keby tam neboli IMT, tak by to bol neuveriteľne slabý koncert. Keby bol, ale, namiesto Desmodu Polemic, tak to by uz bola pecka velkého kalibru. Ničto, Polemic príde o rok. Možno. Dúfam.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

podla mna boli aj Desmodaci celkom slusny:) hehe ale napraskane bolo ozaj nenormalne

Anonymný povedal(a)...

cawko...dovolim ti oponovat...bol som tiez na tom koncerte...lavagance suhlasim nuda bola...imt smile pecka suhlasim...a desmod- ja mam pocit ze to nebolo tak ze odislo veela ludi(mozno si do toho zahrnul tu 20 minutovu prestavku na prestavbu podia) vtedy vyslo vela ludi...a druhym dovodom preco sa ti to mohlo zdat ze niektori studenti z Presova odisli na vlak, ktory isiel o desiatej...ale nejak mohutne neodchadzali nejako som si to nevsimol...a co sa tyka zabavy tak nielen podla mna viac ludi skakalo tlieskalo, pohybovalo rukami zo strany na stranu:) na koncerte desmod...na imt smile sa bavila skoro cela hala...ale na desmod sa bavila uz cela hala..mozno si bol na ploche ale zo sedadiel som si to tak vsimol vsetko:)takze tak...asi si zaujaty voci desmodu;)ale inak fajn blog..Peto