štvrtok 25. decembra 2008

Vianoce

Aj keď trošku oneskorene, ale predsa. Chcem Vám všetkým zapriať nádherné Vianočné sviatky prežité v pokoji v kruhu najbližších. Ale myslím, že to už máte za sebou. Chcem sa s Vami podeliť o zážitky posledných 30. hodín.

Štedrá večera prebehla bez vážnych komplikácií. Za zmienku stojí, že sme pili Pavelkov Paves 2006. To je to víno, ktoré pila Alžbeta II. keď bola občumovať našu vlasť. Ale aj tak si myslím, že je to veľmi kyslé (pre somelierov suché) víno. A babke sa podarilo zlomiť cibuliakovú vidličku. Takže porcelánová rúčka sa jej zlomila v ruke. Snažila sa to zamaskovať, ale nepodarilo sa. Keď sme na to prišli, tak som sa rozhodol, že jej prinesiem novú vidličku. Keď som sa vrátil, tak tú starú mala poskladanú, ruky mala zababrané od zemiakového šalátu, z ktorého vyťahovala kúsky vidličky a zvyšok rodiny len v nemom úsmeve sledoval čo sa deje. Po večeri prišli na rad podarúnky. Naši boli nesmierne prekvapený z pozemku na Mesiaci, ktorý obdržali. Po dlhom zisťovaní sa nám podarilo prísť na to, že náš sused zo západnej strany je sám najsexi muž planéty a úžasný herec George Coolney. Oco mal z toho veľkú radosť a vyjadril sa, že za druhého suseda by chcel Johnyho Depa. Nebol by som proti.

Dnes sme tak, ako každý rok, chodili koledovať. Zbierali sme peniažky pre deti v Sudáne. Peniaze išli deťom, pálenka nám. Mix v podobe v ružového šampusu, dvoch slivovíc, dvoch hruškovíc, dvoch fernetov a becherovky bol celkom vražedný. Zhodli sme sa na tom, že by sa malo ustanoviť, že koledníci budú dostávať len jeden druh alkoholu. S Tomim sme si potom na milovanej Slovnaftke kúpili ešte hruškovicu a tá padla za vlasť pri kartách a super pokeci. Takže dnešok bol veľmi krásny deň :)

Ešte raz Vám chcem všetkým zapriať nádherné sviatky a úžasnú zajtrajšiu zábavu, keďže je Štefana, tak všetkým Štefanom (a aj Peňovi) všetko najlepšie. A špeciálne chcem pozdraviť najlepšieho Považana a Miu a ich Miška. Že na Vás myslím, a že každý pohárik ktorý vypijem je na Miškove zdravie:)

Žiadne komentáre: