streda 7. mája 2008

ÚPN má zelenú!!!

ÚPN ostáva!!! Slota sa niekoľko mesiacov neukázal na očiach verejnosti. Až včera večer. Zvolal tlačovku a oznámil, že si to „so zrušením Ústavu pamati národa rozmyslel“. Rovnako oznámil, že dnes stiahnu návrh na zrušenie ústavu. „Nemá zmysel niečo dávať do parlamentu, keď vieme, že to neprejde.“ Oznámil všera agentúram SITA, TASR a televíziam STV a TA3. Slota taktiež povedal, že Fico má na zrušenie ústavu podobný názor ako on, no iní predstavitelia SMERu ústav zastávajú. Preto sa aj Slota čudoval rozhodnutiu SMERu.

Fico spravil rozumný krok. Jeho politické intrigánstvo tak dosiahlo takmer vrchol. Aj keď si Fico určite želá koniec ÚPN vo svojom červenom srdci, nespraví to, lebo si uvedomuje dosah tejto organizácie na Slovensko ako také. Uvedomuje si,ako mu môže ÚPN ublížiť keby sa odhalili niektoré kauzy. Príkladom je kauza okolo Širokého. Myslím, že sa trošku bál toho, aby predniesol takýto návrh, lebo by z toho bola všeobecne diskutovaná téma proti nemu a to on samozrejme nechce. Preto si počkal a uvidel, čo sa stalo, keď sa o zrušenie pokúsil Slota. Jeho nepodporenie znamená to, že SMER si možno získal niekoľkých voličov zo strany SNS a aj HZDS. Dobrý obchod pre Fica. Zároveň tak aj opäť ukázal, kto je tu pánom. Že SNS a HZDS sú len do počtu a že bez neho sa nepohnú. Tak Fico zabil tri muchy jednou ranou. Získal si voličov, ukázal SNS a HZDS to, že s ním nebudú jednať o veciach o ktorých on jednať nechce a zároveň si pohladil svoju prednovembrovú dušičku.

Slota to mohol spraviť aj ináč. S vervou sa vrhnúť do boja za zrušenie ÚPN a v parlamente by rozhodnutie z pochopiteľných dôvodov neprešlo. Vyšiel by z toho aspoň ako ten, ktorý sa nevzdáva, nie ako ten, ktorý nie je ochotný ísť za svojim až kým nie je žiadna šanca. Zároveň by takýmto konaním ukázal Ficovi, že s ním žiaden tajtrlík nebude zametať a Fico by mal o jedno malé plus menej. Tak sa Slota ukázal ako dieťa a Fíco ako jeho veľký rozumný brat, bez ktorého nemá šancu prežiť.

A prečo sa vlastne Slota rozhodol konať tak ako konal? Asi si prečítal môj blog :)

Žiadne komentáre: