utorok 5. januára 2010

Mýto


Poviem narovinu, celý systém spoplatnenia diaľnic a ciest prvej triedy je spravený totálne zle. Na hovno. Ako povedal v jednej zo svojích kultových relácii na TV naša pán Kládek, priorita číslo 1 je západný portál Dómu sv. Alžbety. Ani netušil, ako sa mýlil. Priorita je mýto. Jeho odstavenie a posunutie aspoň o pol roka neskôr. A prečo o pol roka? Ja o tom nemám ani šajn, čestne priznávam, ale dopravcovia asi vedia, že prečo.

Ja o celej problematike mýta nemám ani šajn. Vôbec sa o to nestarám, keďže s kamiónovou prepravou mám spoločné ešte menej, ako s urýchľovačom častíc vo Švajčiarsku. Ale jedno viem na 100%. A to je to, ze cele to mýto je celé zle. Nepodarok ako sa patrí. Neviem koľko peňazí za to dostal Fico, Čaplovič, Vážny a neviem kto každý ešte. Ale museli v tom byť iné peniaze a iný lobing keď toto takto spravili. Alebo za tým stojí úplný výpadok zdravého rozumu. Ináč si to nedokážem vysvetliť. A ako viem, že celé toto mýto je na jednu veľkú riť paľovú? Lebo už 3 dni si v novinách neviem poriadne nič prečítať, lebo celé noviny sú plné štrajkujúcich kamionistov, ľudí čo na benzínkach zbierajú podpisy na petície, poľských kamionistov čo mrznú vonku, Vážneho a Chomu ako si berú dovolenku a všetko sa točí okolo mýta. Ale, keby to všetko bolo zorganizované s nemeckou dokonalosťou, tak by o tom noviny napísali maximálne 6 článkov. Že sa to chystá, že je taký a taký projekt, že to bude stáť toľko a toľko, že to bude tam a tam, že to bude vtedy a vtedy a posledná správa by bola, že je v prevádzke a že neboli žiadne komplikácie. A nie to, že denne je na jednom portály 7 článkov, ktoré sú za posledné 4 hodiny najčítanejšie o mýte a o tom, aká to je pohroma. Aj keby to nepísali v titulkoch, aj tak musí byť každému jasné, že keď napíšem za slovo mýto znak rovnosti a za ten znak napíšem veľké tlačené FIASKO, tak že aj tak som bol veľmi slušný a mierny.

Preto som zástancom toho, aby sa mýto odložilo o pol roka minimálne. Lebo takto ten galimatiáš bude trvať ešte chvíľku a potom sa na Slovensko všetci vyserú a budú jazdiť radšej naokolo. A potom všetci tí tam hore prídu na to, že nadarmo sa s tým tak ponáhľali, keď po tých cestách aj tak kamióny nechodia, lebo to na začiatku pokašľali a nikto už tomu nášmu mýtu neverí. Na portály sme.sk bol titulok, že mýto je ťažký pôrod. Zabudli dodať, že je to veľmi ťažký pôrod dieťaťa, ktoré zomrelo už v maternici...

Žiadne komentáre: