streda 6. januára 2010

Bombovy clanok

Krásny kraj, všude kolem hezko. Vítejte v Pensionu Česko. Toto spieva Jaromír Nohavica v jednej z piesní na posledom albume. Je zjavne hrdý na to, že je Čech. Ja som hrdý na to, že som Barčan, Košičan. Ale Moja hrdosť k Slovensku po týchto dňoch pomaly a isto klesá. Najprv je tu to mýto, ktoré mi ešte stále nedáva spať a čakám, čo sa stane, keď bude mať zajtra poobede minister Vážny tlačovku. Pri troche šťastia sa už bude viesť v podobnom duchu, ako mal pred rokom Jureňa. Už vedel, že je prakticky -ex minister. Ale čo to pomôže mýtu? Nijako. Namiesto Vážneho príde iný vážený pán, ktorý bude podpisovať tak, ako mu bude Fico diktovať. Tak to bolo a tak to aj ostane. S tým sa musíme zmieriť.

Teraz ale v záplave učenia chodím na net pomerne málo, no aj tak si všímam, že sviatky poriadne uberajú na ratingu našej krajiny. Neviem či to je tým snežením. Okrem toho, že nám nasnežilo na kopce a cesty mnohým asi nasnežilo aj do hlavy. Majú teda trošku primrznutý mozog a to ich zjavne spomaľuje. A čo ma tentoraz štve? Naša bombová polícia. To, že sa snažia hrať na odborníkov, že si schovávajú na letiskách výbušniny do tašiek nič netušiacich pasažierov je jedna vec. Ale to, že tie výbušniny potom v tej taške zabudnú a tak si výbušnina poletuje krížom cez Európu je už druhá vec. Okrem toho, že toto si už všimli naozaj všetky svetové médiá, okrem zhoršenia vzťahu s Írskom, okrem toho, že opäť vyzeráme za posledný týždeň už druhý krát ako blbečkovia to má aj iný dopad. Policajti týmto cvičením, chceli dať najavo, ako sú pripravený na to, keď niekto bude chcieť spáchať teroristický útok a vyhodiť tak lietadlo do vzduchu. Spravili teda to, že nejakým náhodným, nič netušiacim ľuďom podávali do batožiny dosť výbušnú a nebezpečnú trhavinu a potom nechali policajného psíka, aby ju vyňuchal. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa pomýlil psovod a jednu bobmu psíček nenašiel. A tá letela s nič netušiacim pasažierom do Dublinu, kde ho na druhý deň zabásli Írsky policajti, ktorý mu v byte našli tú výbušninu. Úplna pecka nie? Teraz sa s Írmi hádame o tom, či sme ich informovali či nie, kedy sme ich informovali a hádame sa aj na tom, koľko mal ten maník pri sebe výbušniny. Ale toto je pre mňa nezaujímavé. Mne padlo do oka to, že ako chcú naši policajti ochrániť našu krehkú demokratickú republiku od útokov premyslených moslimských či iných teroristov, keď si nie su schopný dávať pozor ani na vlastné výbušniny? Ako máme veriť policajtom, že na nás naozaj dozerajú, keď svoju vlastnú výbušninu nechajú v lietadle poletovať ponad Európu?

Toto považujem za jeden naozaj vtipný veľký škandál. V normálnej krajine by minister vnútra podal okamžite demisiu. Tak ako to urobil ten náš za SDKÚ keď v Maďarsku spadol ten vojenský Antonov, čo ho potom nahradil mladý minister Fedor... Som zvedavý, či sa na to náš pán minister Kaliňák odhodlá a či prezident príjme jeho demisiu. Lebo ďalšia možná varianta je aj tá, že Kaliňák podá demisiu, ale prezident ju odmietne priať. Zo svojho osobného presvedčenia a z poznania kvalít pána ministra Kaliňáka. Uvidíme ako sa to celé vyvinie, hlavná vec je tá, že naši policajti to fakt prešvihli teraz a Slovensko vyzerá opäť a raz vo svete ako polodivošský kmeň, ktorý si nevie spočítať, koľko otrávených šípov má na sklade. Hlavný šaman má asi zjavne iné starosti..... :)

Žiadne komentáre: